divendres, 15 de març del 2013

La Marató de Barcelona

En l'agenda del mes de Març, Barcelona reserva el proper diumenge 17 de Març per a un esdeveniment cada cop més multitudinàri que ja compta amb 18.000 inscrits.
En les últimes setmanes l'organització de la prova s'ha encarregat de preparar el circuit, tot traçant una línia blava pintada pels diferents carrers per on es durà a terme la Marató.


 
La marató té una llarga i curiosa història. El seu orígen es troba en la gesta del soldat grec Fidipides, qui a l'any 490 aC va morir de fatiga després d'haver recorregut 42 quilòmetres des de la ciutat de Marató (Grècia) fins a Atenes per anunciar la victòria sobre l'exercit persa.La distància moderna de les maratons es va establir als Jocs Olímpics de Londres del 1908 i representa la distància des del castell reial de Windsor fins l'estadi de White City a l'oest de la ciutat. Des de l'inici de les olimpíades modernes l'any 1896 fins el 1984 només hi corrien homes. No va ser fins els Jocs Olímpics de Los Angeles del 1984 que les dones van participar en aquesta prova.



Aquest diumenge viurem doncs, un espectacle pels carrers de la nostra ciutat, i també passaran molt aprop de la nostra escola.

Us deixem alguns consells i recomanacions de l'atleta i president del C.A La Sansi (www.lasansi.com), Jose Luis Blanco, de com s'ha de preparar una marató, clicant aquí. També en les xarxes socials l'atleta manifestava que la Marató és una distància per a disfrutar i gaudir del recorregut i del clamor de la gent. I que els que realment pateixen més, són els atletes professionals, que s'hi juguen el "pà de cada dia".

Per tant, estem d'acord en que s'ha de gaudir de l'activitat física i esportiva sempre per sobre de tot, arribar a professionals és possible, però mantenir-s'hi és complicat.

Bon cap de setmana !!!


Web Oficial Zurich Marató 2013: http://www.zurichmaratobarcelona.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada